Az év kiállítása

2012. január 2. hétfő

pokolrobbant2.jpg

A 2011-es év kiállítása még januárban is megtekinthető, vagyis január második felében van még lehetőség, hogy Ön is részese legyen egy különleges élménynek. Nézze meg étvágygerjesztőnek legújabb képes beszámolónkat a "Kettős látás" című kiállításról!

A 2011 végén a Vollnhofer ArtStudio-ban (Bp. 1137 Szent István Krt. 12. III.5.) megnyílt "Kettős látás" kiállítás különlegessége, hogy Gorgius Dragar fraktálképei mellett (illetve felett) láthatóak Molnár Edit akvarellképei. Önmagában ez még nem lenne egy nagyon nagy találmány, máskor is került már megrendezésre két alkotó közös kiállítása, azonban itt nem csak ennyiről van szó.
A két alkotó képei ez esetben párokat alkotnak, és minden kép-pár hordoz magában valamiféle alkotói, vagy művészi közös pontot. Akár motívumrendszerében, akár színhasználatában, kifejezőeszközeiben. A két képet együtt nézve az lehet az érzésünk, hogy a két alkotó valami közös kiindulópontról indulva kezdte el megalkotni az adott képeket. A valóságban ez azonban úgy történt, hogy a két alkotó egymástól időben és térben is távol alkotta meg ezeket a képeket, majd egy véletlen találkozásnak köszönhetően szereztek egyáltalán arról tudomást, hogy a másik létezik, alkot és hasonló gondolatai, alkotásai vannak!
A kiállításra kiválogatott képek így együtt nézve annyi hasonlóságot mutatnak, amire azt mondanánk, hogy nem lehet véletlen, nem jöhetnek ezek egymástól függetlenül létre. Amiben van igazság, hiszen minden alkotó ugyanazt a tökéletes igazságot, tökéletes szépséget szeretné megmutatni és közvetíteni a közönség felé.

Kettős látás